SEINDAH MAWAR BERDURI - Fatimah Syarha

728x90 AdSpace

Terkini

SEINDAH MAWAR BERDURI

SEINDAH MAWAR BERDURI Reviewed by Fatimah Syarha on 23:52:00 Rating: 5

21 comments:

  1. Ustazah, bukan buku ni da xde kt pasaran ke? saya cari x jumpa. cuma dapat dalam bentuk pdf. tp xpuas bace. semua buku karya ustazah, saya beli. Suka sangat2 karya ustazah. banyak mendidik jiwa remaja saya =)

    ReplyDelete
  2. salam...
    bukankah ini buku pertama Ustazah Fatimah Syarha.?
    Saya ada temui buku ini di booth Telaga Biru semasa pesta buku selangor yg baru lepas.

    Wassalam =)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. salam...suka sgt ngn buku nie,tp yg sy baca pn dr fotostat2 kwn,hrap sgt dpt beli buku nie..nie la novel ptama sy baca karya ustza..:)

    ReplyDelete
  5. salam ustazah....mane nk dapatkan buku nie...tringin sgt nk memiliki buku ni....:)

    ReplyDelete
  6. Seindah Mawar Berduri adalah novel pertama yang ana tulis iaitu sejak habis SPM 2001. kemudian, dihantar ke Sayembara Jubli Emas DBP 2006. alhamdulillah, buah tangan pertama ini diiktiraf peringkat nasional.Namun agak lewat dicetak oleh DBP kerana beberapa masalah teknikal seperti disket/cd rosak dan DBP menaipnya dari hard copy semula tanpa meminta soft copy dari ana.Yang tersebar di internet (hingga kini tak tahu siapa yang mula-mula sebarkannya), hanyalah sebahagian daripada isi sebenar novel ini.
    boleh dapatkannya di kedai cawangan DBP, iaitu DAWAMA, Hulu Klang.(area zoo negara). boleh juga hubungi pengedar buku yang ana kenal iaitu Encik Jaini, 0193258285.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..
    ana ada membaca novel ini..
    alhamdulillah,subhanallah,AllahuAkbar
    sangat menyentuh hati,mendidik peribadi.. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. antara karya terbaik ustzh Fatimah Syarha.
    InsyaAllah akan dicari sampai jumpa nanti. :)

    p/s : buku Pemilik Cintaku Setelah Allah & RasulNya dah remuk redam. bukan kena belasah tp ramai sangat tangan yg pegang. Moga Allah memberimu hidayah lagi utk terus memberi inspirasi..
    may Allah bless~

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. salam...kak ha;)..semoga dalam jagaan dan rahmat Allah selalu amiin... saya da beli buku ni dgn encik jaini...alhamdulillah..baiknya akhlak beliau bilamana saya membeli buku ini melalui pos laju namun bayran pos ditanggungya..kerana saya x mampu waktu 2.semoga perniagaanya dimajukan Allah selalu..amiin..buku terbek..alhamdulillah..:)

    ReplyDelete
  11. Masyallah.Ya, sama-sama kita doakan insan yang baik seperti Encik Jaini. Moga Allah limpahkan kelapangan buatnya. Encik Jaini yang akak kenalpun memang sangat berakhlak, profesional, sungguh-sungguh dan rajin. inilah sikap usahawan Muslim yangt wajar dicontohi.

    ReplyDelete
  12. ye betul 2..moga perniagaan beliau lebih maju dan hebat lagi..amiin.! saya cuma hairan kak... mcm ne nak lahirkan insan spt watak k.asrar tu..hebat! nampak macam mustahil je.. tapi saya nak jadi macam 2.. sungguh terkesan.. kagum.. terharu.. membaca novel yg sangat terkesan di hati.. menusuk naluri.. namun saya sering terfikir, bagaimana mahu lahirkannya... agak sukar namun x mustahil.. hajat doa akak ye.=)

    ReplyDelete
  13. AsSalamu'alaykum.
    :) kak ha ! apa khabar?
    sht?
    tahniah asbab sgala pnulisan akak mnyentuh hati ini..hati yg sntiasa memerlukn ilmu utk mmbersihknnya.

    saya pn baca sbhgiannya drpada fail pdf yg tak lengkap..insyaAllah saya akan kol en.Jaini dan beli drpd bliau. teruskn mnulis ya kak ! ^^d

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum fatimah syarha,
    teringat zaman di UIA sewaktu baca naskah awal novel ini dlm saiz A4

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum akak, ada lagi tak novel nie... nak beli tp xtau kat mana...kalau nak beli online macam mana...

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum...what the story line behind this book..?? just want to ask

    ReplyDelete
  17. peminat novel fatimah syarha26 July 2012 at 23:37

    ustazah,saya dh cari buku ini di pts,galeri ilmu,dan kedai2 lain tetapi tidak jumpa.tolong berikan nama kedai dan lokasi kedai tersebut boleh.saya sangat tertarik dengan tajuk dan sinopsisnya.harap ustazah dapt membantu.

    ReplyDelete
  18. mengharapkan cinta Allah23 November 2012 at 13:39

    Assalamualaikum ustzah..teruskan dengan menghasilkan karya2terbaik..karya ustazah sungguh memotivasikan saya dalam mengharungi jalan perjuangan,sunggguh hidup bersyriat kdang dapat banyak tntangan..tp alhamdulillah..berkat bca karya ustazah meniupkan kembali semanngat ini. ukhuwah fillah ustazah,walaupun tk kenal..smoga kan ada peluang unt bertetangga di jannah bersama mereka yg berjuang di jalanNya

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum,,skrang dah tahun 2013.ade lg x novel seindah mawar berduri ??minat sgt2~~kalau yg akak fatimah bg tu,no en Jaini,ada lagi tak novel ni?dah cari tapi tak jumpa.

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum ustazah...terima kasih atas penulisan yang sungguh mendidik jiwa remaja sebegini...kagum saya dibuatnya...apatah lagi watak dalam novel ustazah sangat mendidik dan mengajar pembaca....semoga Allah memberkati Ustazah dunia dan akhirat...

    ReplyDelete